
Nu på försommaren så har många turen att få mycket rabarber. Vi har inte den turen, men lite får vi...
Jag blev sugen på att göra rabarbermarmelad, det blev underbart gott, så alla ni som har rabarber över, prova gärna detta recept!
1 burk
7 dl rabarber
ev lite vatten
2 dl syltsocker
1 hel vaniljstång
Skiva rabarber i mindre bitar.
Koka i kastrull några minuter tills det har löst upp. Eventuellt kan det behövas lite vatten så det inte bränner fast i kastrullen. Lägg i hel vaniljstång.
När det fått en bra konsistens, ta upp vaniljstången, häll i socker, rör om och låt koka någon minut så att sockret smälter.
Dela vaniljstången, skrapa ur de svarta fröna, lägg dem i marmeladen. Klart!
Vi har käkat marmeladen på digestivekex varje kväll, så nu är den redan slut. Och det verkar inte som om vi får så många rabarber så vi kan göra en sats till.. snyft...
Jag kan tänka mej att det blir lika gott om man istället för vaniljstång lägger i några stjärnanis istället.
:.:
Jag blev sugen på att göra rabarbermarmelad, det blev underbart gott, så alla ni som har rabarber över, prova gärna detta recept!
1 burk
7 dl rabarber
ev lite vatten
2 dl syltsocker
1 hel vaniljstång
Skiva rabarber i mindre bitar.
Koka i kastrull några minuter tills det har löst upp. Eventuellt kan det behövas lite vatten så det inte bränner fast i kastrullen. Lägg i hel vaniljstång.
När det fått en bra konsistens, ta upp vaniljstången, häll i socker, rör om och låt koka någon minut så att sockret smälter.
Dela vaniljstången, skrapa ur de svarta fröna, lägg dem i marmeladen. Klart!
Vi har käkat marmeladen på digestivekex varje kväll, så nu är den redan slut. Och det verkar inte som om vi får så många rabarber så vi kan göra en sats till.. snyft...
Jag kan tänka mej att det blir lika gott om man istället för vaniljstång lägger i några stjärnanis istället.
:.:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar