Alltså har vi på tre dagar ätit kyckling varje dag (samt lite på lunchen också...)
Men om man varierar maten så gör det inget.
Denna gång blev det kycklinggryta med tomat och örtkryddor
Här kommer ett insprationsrecept.
1 hel kyckling delas i mindre bitar
½ förpackning passerade tomater
2-3 dl vatten
olja
1 gul lök
stark chilisås
Stek kycklingbitarna några minuten i hög värme. Lägg över i stekgryta. Häll på vatten, tomat och chilisås.
Stek på svag värme skivad gul lök samt kryddor. Häll på lite vatten för att få med alla kryddorna och lägg över i stekgrytan. Småkoka i ca 30 minuter.
Förslag på kryddor;
inlagda vitlöksklyftor
soltorkade tomater
torkade örtkryddor, ganska mycket, stöt gärna i mortel först.
salt och peppar
chilipeppar eller cayennepeppar
Smaka av efter ca 30 min. Krydda ev mer om ni tycker det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar