Pastagratäng till lunchådor
I bland så känner jag för att laga storkok, dvs göra många portioner för att ha lunchlådor i frysen. Jag tycker det känns bra att ha ett lager i frysen om middagen någon gång inte räcker till lunch dagen därpå.
Detta lagade jag förra veckan, blev många portioner.... ca 6 portioner
Köttfärssås
300 g köttfärs
500 g passerade tomater
400 g krossade tomater
340 g majskorn
400 g svarta bönor
Pasta
700 g pasta
Ostsås
5 dl mjölk
2-3 dl riven ost
mjöl till toppredning
1; Laga köttfärssås.
2; Koka pastan.
3; Gör ostsåsen, ska bli bechamelsås som man har till lasagne.
4; Ta flera stora ugnsformar, varva köttfärssås, pasta och ostsås, precis som när man gör lasagne.
5; Strö gärna på extra ost överst.
In i ugn ca 200 grader i ca 15-20 minuter.
Detta blev 6 portioner tror jag.
.-.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar