måndag 6 april 2009

Helstekt kyckling


Varje söndag försöker vi här hemma att laga lite lyxigare mat, vi har tid att planera och tid att förbereda maten.
I går så blev det helstekt kyckling.

1 hel tinad kyckling
1 citron
soja
smaksatt olja
sweet´n´sour- sås med limesmak

Blanda ihop marinad från soja, olja och sweet´n´sous-sås. Pensla på kycklingen runt om. Skiva citronen och stoppa in i kycklingen, skalen kan vara kvar.
Lägg kycklingen i ugnsfast form, se till att det är lite olja i botten på formen. In i ugn ca 1-1.5 timme på 175 grader.

Under tiden så gjorde jag Quinoa, ca 2 dl quinoa och 4 dl vatten + salt.
Stekte upp lite grönsaker från frysen (än en gång wokgrönsaker).
Blandade till slut ihop quinoan och grönsakerna.

Hällde av skyn från kycklingen, satte in kycklingen igen ca 20 minuter för att "torka ur".
Tog skyn (silade den först) blandade med creme fraiche, mjölk och lite redning. Ev kan det behövas lite mer soja eller salt.

Maten är klar!! Det räckte till 2 stora portioner samt en stor lunchlåda.

:.:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar