onsdag 15 april 2009

Helstekt kyckling

Jag gillar att ha hela kycklingar i frysen. Smidigt att ta upp (måste planera lite bara), tar ca ett dygn att tina upp i kylen eller ca 5-6 timmar på diskbänken.
Tidigare har jag gjort ett recept med kyckling som jag stoppade full med citronskivor. I måndags så blev det därför en favorit i repris.

Här finns hela receptet; Kyckling med citron

Denna gång räckte kycklinglår och vingar till två middagar plus en matlåda. Kycklingfileérna räckte till tre portioner pasta.
Ett bra tips är att ta skyn som kycklingen ligger i, sila av den för att sedan värma upp tillsammans med creme fraiche, mjölk och redning.
Denna gång gjorde jag extra mycket sås, för att det skulle räcka till pastasås dagen efter.


Pasta och pastasås av kycklingfilér
koka pasta för 3 pers
Skiva 4-5 färska champinjoner, stek i smör
Strimla kycklingfileérna, låt steka med någon minut. Kycklingen är ju redan färdigstekt så den behöver bara värmas upp.
Blanda i såsen sedan tidigare
Späd på med lite mer mjölk
reda av med majzenaredning
häll i rejält med riven ost

klart att servera!!

:.:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar