lördag 18 juli 2009

Somriga bilder på bär

Vi har köpt ny kamera så nu ska det tas massor av kort på mat och allt som har med mat att göra.
Här kommer först några lockande bilder på bär som vi har plockat.

Smultron på strå - kan det bli mer somrigt!?! Gissa om Ludde blev lycklig när han fick äta detta!?!


Körsbär från Bua. Vi plockade säkert 10-15 liter från trädet, har gjort sylt och saft. En hel del frös vi in, gott att ha under vintern. De var så fasta i köttet så det gick lätt att dela på dom och kärna ur. Sylten är så där underbart god till att ha till risgrynsgröt, smakar som risifrutti.


Hallon. Dessa är de absolut godast hallon jag någonsin ätit. Stora och saftiga och de växer hos en granne som inte plockar dom... Så varje gång jag går förbi så måste jag plocka några. Och några brukar bli fler och fler, idag plockade jag tre nävar fulla, lade i en burk (som jag tagit med mej...) och det blev snabbt en ½ liter. Jag förstår inte varför folk har så goda hallon och inte äter av dom!! I våras var vi och tog några skott ( vi frågade grannarna först!) så här hemma växer nu 10 plantor. Det kommer lite bär på varje planta, men det blir förhoppningsvis mer nästa år!!


Blåbär! Dessa goda och nyttiga bär! Tråkigt bara att det tar så fruktansvärt lång tid att plocka dom. Jag brukar ha tålamod till att plocka ½ - 1 liter, de fryser jag ner och unnar mej dom i en god smoothie när det är som mörkast mitt i vintern!


1 kommentar:

  1. ja nu kommer bråda tider för hamstrar och ekorrar, men det är lite senare här. sydbråten

    SvaraRadera