tisdag 18 augusti 2009

Squash i överflöd....

Det största problemet som alla som odlar squash har, är väl att det ibland blir FÖR mycket squash.... Och väljer man som jag, att odla ca 15 plantor, så får man räkna med att många squash växer sig för stora innan man hinner skörda.







Här kommer ett tips på hur man kan servera squash.

Halvera en stor squash. Gröp ur kötter så mycket det går.

Kör dom in ugnen ca 10-15 min i ca 200 graders värme. Detta för att försteka dom lite.





Under tiden gör du en fast köttfärssås, använd gärna lite av squashhacket. Häll det sedan på halvorna.







Strö på ost, och sen in i ugnen igen ca 15-20 minuter.




Här ser man det färdiga rätten, serverad med matvete och egenskördade morötter.

1 kommentar:

  1. Vad gott det ser ut. Skall verkligen laga detta nån kväll :)

    /Emmas Kök
    http://emmaskök.se

    SvaraRadera