tisdag 18 augusti 2009

Squashsoppa

Ännu ett recept som innehåller squash. Detta kan man göra och frysa in, mycket bra om man får för mycket squash.


Skala squash, dela i halvor, ta bort kärnorna om det är en stor squash. Skiva sen i halvmånebitar. Hacka vit paprika och det vita från purjolök.

Proportioner;

500 g squash

150 g vit paprika

100 g purjolök

curry

Stek detta några minuter, tillsätt ev vatten till en början. (Men man kan komma att få hälla av vatten sen.)

Låt det svalna, lägg i påsar och frys in.


För en mer grön soppa, använd även skalet på squashen samt det gröna från purjolöken.



Om du vill göra soppa på denna bas, följ detta;

Lägg den stekta squashen i en stor kastrull. Tillsätt 8 dl vatten samt en buljongtärning

Tillsätt 1 burk kokosmjölk, 1 burk kikärter, 1 äpple (skalat och hackat).

Låt koka i ca 20 minuter. Tillsätt salt, pressad citron och lite torkad chili.

Mixa alltihopa till en soppa.

Kikärterna och äpplet reder av soppan, så det blir krämig och god.

1 kommentar:

  1. har aldrig hört talas om vit paprika`???

    SvaraRadera