Ännu ett recept som innehåller squash. Detta kan man göra och frysa in, mycket bra om man får för mycket squash.
Skala squash, dela i halvor, ta bort kärnorna om det är en stor squash. Skiva sen i halvmånebitar. Hacka vit paprika och det vita från purjolök.
Proportioner;
500 g squash
150 g vit paprika
100 g purjolök
curry
Stek detta några minuter, tillsätt ev vatten till en början. (Men man kan komma att få hälla av vatten sen.)
Låt det svalna, lägg i påsar och frys in.
För en mer grön soppa, använd även skalet på squashen samt det gröna från purjolöken.
Om du vill göra soppa på denna bas, följ detta;
Lägg den stekta squashen i en stor kastrull. Tillsätt 8 dl vatten samt en buljongtärning
Tillsätt 1 burk kokosmjölk, 1 burk kikärter, 1 äpple (skalat och hackat).
Låt koka i ca 20 minuter. Tillsätt salt, pressad citron och lite torkad chili.
Mixa alltihopa till en soppa.
Kikärterna och äpplet reder av soppan, så det blir krämig och god.
har aldrig hört talas om vit paprika`???
SvaraRadera