torsdag 28 oktober 2010

Hemmagjord pizza

Gårdagens mat gick också under namnet "frysstädning". Det är kul att se hur man med lite fantasi kan fixa god mat, fast man tycker att det inte finns någon mat hemma....


I går blev det pizza.

Deg;

½ paket jäst
2,5 dl ljummet vatten
5-7 dl vetemjöl
1 tsk salt
½ dl olja



Blanda ihop, knåda länge! Jag har lärt mej att man inte ska ha i salt direkt, för då bildas inte tillräcklingt långa glutentrådar av mjölet.



Sen kommer inga riktiga mått, ta det du hittar i kyl/frys...



Vi hade;

Tomatsås (gjord på ketchup och stark chilisås)
riven ost
1 liten burk färdig köttfärssås från frysen
1 burk strimlad färdigstekt kyckling
salami
tomat
paprika
oliver

för att få till lite "vuxnare smak" skiva chevréost eller brieost över.

In i ugn ca 250 grader i ca 5-10 min.


Här kan man ocså välja hur mycket man ska kavla degen - tunn eller tjock...

Ett litet tips är att om man vill ha krispig botten, ställ in plåten i varm ugn så att den är riktigt varm när man lägger på pizzan.


::

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar