onsdag 27 oktober 2010

Enkel fiskgryta

I går var det dags för att än en gång kolla i frysen och kolla om det fanns något som kunde användas till middag. Hela min frys är helt full, men jag vet egentligen inte vad som finns där... (för det är för fullt för att hitta nåt...).

Jag hittade en halv förpackning av fisk - pangasiusfilé, det fick utgöra basen....

Här kommer ett ungefärligt recept, ändra som ni vill!! (räcker till 2-3 vuxna)

300 g vit fisk, tinad och skuren i bitar
2 dl purjolök, finhackad
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 dl mjölk
100 g skalade räkor
½ röd paprika
1 msk tomatpuré
salt, peppar, vitlök, cayennepeppar, gräslök....

Gör så här;
Fräs löken nån minut - inte för varm panna. Häll i vätska och kryddor, smaka av så att det är ok. Lägg i fisken, låt småkoka ca 5-10 minuter beroende på hur stora fiskbitarna är. Rör inte om för mycket, då kan bitarna gå sönder. Lägg i räkor och paprika. Låt det bli varmt.

Detta recept går att variera i oändlighet, t ex
vitt vin
fiskbuljong
mera grädde
saffran
musslor
lax
örtkryddor


Till detta serverade jag mos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar